top of page
Logo-Final transp.png
Search
  • Writer's pictureΒόλβη Μπροστά

Tέσσερα μεγάλα έργα απογειώνουν Ασπροβάλτα και Νέα Βρασνά

Ομιλία του Διαμαντή Λιάμα στα Νέα Βρασνά, όπου ανέπτυξε το πρόγραμμα του για τον τουρισμό.


Το σχέδιο της τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Βόλβης, που θα συνεισφέρει την καταπολέμηση της ανεργίας, με παράλληλη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, παρουσίασε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλβη Μπροστά» και δήμαρχος Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, μιλώντας σε πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία των Νέων Βρασνών. Οι δράσεις του σχεδιασμού αυτού, που ήδη περιέχονται στο Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Βόλβης, το οποίο άρχισε να υλοποιείται, στοχεύουν στην άνοδο της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, καθώς και σε στοχευμένες ενέργειες, που θα επιτύχουν την προσέλκυση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών σε όλο τον δήμο και για όλο τον χρόνο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λιάμας, οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις πέντε αστέρων, αποτελούν την αιχμή του δόρατος αυτής της προσπάθειας. Μίλησε ιδιαίτερα για την ήδη υλοποιούμενη επένδυση 50 εκατ. ευρώ στην Ασπροβάλτα (κατασκευή ξενοδοχείου, ιστορικού θεματικού πάρκου και πάρκου αναψυχής), που λειτουργεί πλήρως έως το 2023 σε ενοικιαζόμενη δημοτική έκταση με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες όπως είναι η διασφαλισμένη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας κατά την κατασκευή και τη λειτουργία του, μέσα από την υπογεγραμμένη υποχρέωση απασχόλησης δημοτών.


Ο Διαμαντής Λιάμας ανακοίνωσε ότι υπάρχει επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος, για αντίστοιχη ξενοδοχειακή επένδυση σε δημοτικό οικόπεδο στην Παραλία Βρασνών, στον χώρο του πρώην στρατοπέδου, όσο και στον Σταυρό. Το άνοιγμα νέων αγορών (Πολωνία, Ουκρανία, Γερμανία κλπ) και η εξειδικευμένη προσέλκυση Τουρισμού Εμπειριών (οικοτουρισμός, περιπατητικός, θρησκευτικός, γαστρονομικός τουρισμός κλπ) αποτελούν τμήμα αυτού του σχεδιασμού, ο οποίος θα επιδιώξει να προβάλει τις βραβευμένες με 8 Γαλάζιες Σημαίες ακτές του Στρυμονικού, αλλά και τα ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα που είναι απλωμένα σε όλο τον δήμο. Βασικός άξονας των ενεργειών αυτών θα είναι η αξιοποίηση της λίμνης Βόλβης ως υψηλό οικοτουριστικό προορισμό, ενώ προβλέπεται και η προσέλκυση Ελλήνων επισκεπτών για μονοήμερες εκδρομές. Παράλληλα, παρουσίασε τον έντυπο χάρτη του Δήμου Βόλβης σε ελληνικά και αγγλικά, που εκδόθηκε από τον δήμο, θα μοιράζεται δωρεάν στους τουρίστες και θα έχει διαδικτυακές εφαρμογές, ενώ ανακοίνωσε ότι σε λίγες μέρες εμφανίζεται στο διαδίκτυο ο διαδικτυακός τουριστικός οδηγός του δήμου, απευθυνόμενος σε ξένους τουρίστες, μέσα από την ανανεωμένη δημοτική ιστοσελίδα. Ο Διαμαντής Λιάμας αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται στη δημοτική ενότητα Αγίου Γεωργίου, δηλαδή σε Ασπροβάλτα και Βρασνά. Εκτός από τη μεγάλη τουριστική επένδυση της Ασπροβάλτας, αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε τρία μεγάλα έργα στην περιοχή των Βρασνών, κομβικής σημασίας για όλο τον δήμο Βόλβης. Πρόκειται για το δημοτικό κολυμβητήριο, που αναμένεται να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, το Πολιτιστικό Κέντρο με υλοποίηση του από το πρόγραμμα LEADER και το 1ο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Βόλβης, που είναι πλήρως έτοιμο και θα αρχίσει να λειτουργεί εντός λίγων μηνών στα Νέα Βρασνά, προσφέροντας –μεταξύ άλλων- προσυμπτωματικό έλεγχο για 7 νοσήματα και εκδίδοντας Κάρτες Υγείας. Παράλληλα, τόνισε ότι η επικείμενη ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού σταθμού σε Βρασνά και Σταυρό, αλλάζει ριζικά το βιοτικό επίπεδο. Η διεκδίκηση κατασκευής μαρίνας και ναυταθλητικού κέντρου στην Ασπροβάλτα, αλλά και το μακρόπνοο σχέδιο δημιουργίας ενιαίου ποδηλατοδρόμου από την Ασπροβάλτα έως τον Σταυρό και μετέπειτα γύρω από τη λίμνη Βόλβη, καθορίζουν τις μελλοντικές προοπτικές της περιοχής.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Λιάμας τόνισε ότι: «έχουμε σκοπό να διοικήσουμε σαν δημοτική αρχή όλων των δημοτών και το αποδείξαμε περίτρανα έως σήμερα. Να φοβούνται μόνο όσοι θέλουν να γυρίσουν τον δήμο μας στο παρελθόν, όταν βασίλευε η αναξιοκρατία. Απέναντι σε αυτούς θα είμαστε πλέον αμείλικτοι. Κανείς δεν θα παίξει ζάρια με το μέλλον των παιδιών μας, κανείς δεν θα σταματήσει τις θέσεις εργασίας που θα γίνουν», και κάλεσε τους δημότες να επιβεβαιώσουν με την ψήφο τους μια μεγάλη και καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, στις 26 Μαΐου. 

Απόψε, Κυριακή 19 Μαϊου 2019, ο Διαμαντής Λιάμας, πραγματοποιεί ομιλία στην κεντρική Πλατεία της Νέας Μαδύτου, στις 20.00 το βράδυ.

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page