top of page
Logo-Final transp.png
Search
  • Writer's pictureΒόλβη Μπροστά

Οι "Μη προτάσεις" Δ. Στοϊτσα για Τοπική Ανάπτυξη

Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια και μόλις 13 ημέρες πριν από τις εκλογές, χαιρετίζουμε την πρώτη δημοσίευση προτάσεων από το κ. Στοΐτσα.


Δυστυχώς όχι μόνο θύμισε το γνωμικό: «γκαστρώθηκε το βουνό και γέννησε… ποντίκι», αλλά μας επιβεβαίωσε την ανεπάρκεια ενός συνδυασμού που θέλει να διοικήσει τον δήμο. Ανεπάρκεια αλλά και άγνοια, καθώς προτείνει τη δημιουργία τμήματος… αναζήτησης (!) ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων, όταν ο δήμος Βόλβης στον ΟΕΥ (Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών) του, προβλέπει τμήμα στελεχωμένο με αρμοδιότητα τα Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα.


Δυστυχώς για μια ακόμα φορά αναρωτιόμαστε : Αγνοεί ή ψεύδεται ο κύριος Στοίτσας; Δεν είναι δυνατόν να προτείνει τη δημιουργία τμήματος, ενώ αυτό υπάρχει ήδη από την σύσταση του ΟΕΥ το 2011 και μάλιστα έπειτα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που την ψήφισε και ο ίδιος, όπως έχει ψηφίσει και μια σειρά από προτάσεις χρηματοδότησης μέσω ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων που εισήγαγε αυτό το τμήμα στο δημοτικό συμβούλιο!


Του θυμίζουμε ακόμα, ότι ο δήμος Βόλβης μόνο την τελευταία τριετία έχει υποβάλει 14(!) χρηματοδοτικές προτάσεις ένταξης σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά και διασυνοριακά προγράμματα (FOCUS, CATCH, ROC, WECARE, Access2Heritage, AirQM κ.ά.), από τα οποία αρκετά έχουν εγκριθεί και υλοποιούνται, καθώς και πλειάδα άλλων σε ελληνικά προγράμματα (ΕΣΠΑ, Leader, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ, Πράσινο Ταμείο κ.ά.), όπου πολλά εκτελούνται. Όλα αυτά τα έχει υπερψηφίσει ο κ. Στοΐτσας!


Ας υποθέσουμε ότι δεν ψεύδεται, αλλά δεν κατάλαβε τι ψήφιζε ή έχει ασθενή μνήμη. Εδώ λοιπόν αγνοεί. Όμως στην πρόταση για δημιουργία Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης με στελέχωση γεωπόνων-κτηνιάτρων-ιχθυολόγων (σ.σ. προσέξτε τον πληθυντικό αριθμό) ψεύδεται, καθώς δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι αφενός ο δήμος Βόλβης ήδη έχει Γραφείο, αφετέρου ότι οι δήμοι αδυνατούν να προσλάβουν επιστημονικό προσωπικό αυτού του είδους και μάλιστα σε… αφθονία!


Το τόσο σοβαρό θέμα της τοπικής ανάπτυξης, γεμίζει… μια σελίδα με ευχές («προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας» - πως;), αοριστίες («στήριξη των νέων που θέλουν να στραφούν στον πρωτογενή τομέα» - πως;), απίθανες γενικεύσεις («έργα υποδομής στο παραλιακό μέτωπο» - που;), επαναλήψεις («ίδρυση Γραφείου ενημέρωσης κοινοτικών επιδοτούμενων προγραμμάτων» - το τμήμα ευρωπαϊκών προγραμμάτων δεν θα έχει επιδοτούμενα προγράμματα;) και αντιγραφές από το δικό μας πρόγραμμα («αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας» - τις επενδύσεις στην Ασπροβάλτα και στις άλλες περιοχές εννοεί;).

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί τόσο καιρό είχαν επιλέξει τη λασπολογία, τα ψέματα και τις απειλές, αντί να προτείνουν. Γιατί απλούστατα δεν έχουν προτάσεις!

Τους προτείνουμε, για να μην εκτίθενται στους κατοίκους του δήμου μας, αντί να κριτικάρουν, να αντιγράψουν αυτούσιο το πρόγραμμα ανάπτυξης που ανακοίνωσε ο Διαμαντής Λιάμας, γιατί απλούστερα ούτε θα βρουν καλύτερο, ούτε θα υπάρχει πιο αξιόπιστο και υλοποιήσιμο.


Οι δημότες μας αντιλαμβάνονται πολύ καλά, ποιος επιδιώκει με ολοκληρωμένο σχέδιο να προχωρήσει Μπροστά το δήμο μας και ποιος απλώς επιζητά την εξουσίας, χωρίς προτάσεις και όραμα, οδηγώντας μας στην ανυπαρξία.

Στις 26 Μαΐου πρέπει να πούμε οριστικά όχι σε τυχοδιωχτικές πολιτικές και παλαιοκομματικές μεθόδους, και να δώσουμε στο συνδυασμό «Βόλβη Μπροστά», τη δυνατότητα να συνεχίσει απρόσκοπτα την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page